Delen op social media kanalen

Voor het rijden zonder helm zijn in 2020 fors meer boetes uitgedeeld dan in de jaren er voor. De politie in Venray slingerde 26 niet-helmdragers op de bon.

In 2019 werden er ‘maar’ 9 boetes voor dit vergrijp uitgedeeld.

23 boetes gingen naar bromfietsbestuurders- of bijrijders. drie boetes werden uitgeschreven voor het rijden zonder helm op een motorfiets.

Vorig jaar werden er landelijk meer dan zestienduizend boetes uitgeschreven, in 2019 waren dat er zo'n twaalfduizend en in 2018 ging het nog om zo'n negenduizend boetes. Daarmee steeg het aantal boetes sinds 2018 met tachtig procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) die LocalFocus heeft onderzocht.

Het is als bestuurder of bijrijder van een motor of brommer verplicht om een helm te dragen. Op een snorfiets (scooter) is dit niet zo, tenzij men er mee op de weg rijdt. Daar komt vanaf juli 2022 verandering in, zo besloot het kabinet twee weken terug. Vanaf dan is er ook voor snorfietsers een landelijke helmplicht van kracht. 

Foto
Pixabay