Delen op social media kanalen

Koopwoningen in Venray worden doorgaans voor de vraagprijs verkocht. Daarmee loopt Venray uit de pas ten opzichte van vele andere gemeenten in Nederland. In 2020 ging in zo'n honderd Nederlandse gemeenten een doorsnee woning voor meer dan de vraagprijs van de hand.

In 2017 was dat slechts in zes gemeenten het geval. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het CBS. 

In 2020 werd landelijk 50 procent van de woningen verkocht tegen een prijs die hoger was dan de vraagprijs, terwijl 38 procent van de verhandelde woningen onder de vraagprijs werd verkocht. Vorig jaar werd relatief het meest overboden in de gemeente Almere: een doorsnee huis werd daar voor gemiddeld zeven procent boven de vraagprijs verkocht.

In Limburg lijkt de huizenmarkt vrij rustig. Gemeenten als Venlo en Roermond zien net als Venray een verkoopsom die gelijk is aan de vraagprijs. Alleen in Maastricht wordt fel overboden (gemiddeld 3,4 procent bovenop de vraagprijs) en in Gennep en Simpelveld ligt de verkoopprijs een stuk (meer dan twee procent) onder de vraagprijs. In de Venrayse buurgemeenten Horst aan de Maas, Bergen en Boxmeer ligt de verkoopprijs een klein beetje onder de verkoopprijs (tussen de 1 en 1,5 procent).

Foto
Pixabay