Delen op social media kanalen

Het Odapark in Venray is een crowdfundingsactie gestart om de bouw van een nieuw kunstwerk te bekostigen. Kinderen spelen een belangrijke rol in de realisatie van het object, want het moet naast kunstwerk ook dienst gaan doen als speeltoestel. 

Kunstenaars Krista Smulders en Michiel Ubels zijn gevraagd om het nieuwe kunstwerk te ontwikkelen. Met de hulp van kinderen willen zij hun grootste installatie tot nu toe gaan maken voor het Odapark. Kinderen mogen tekenen of knutselen hoe zij het kunstwerk voor zich zien. "We zijn totaal niet op zoek naar logische of praktische keuzes", zegt Ubels. "Hoe onmogelijker, hoe beter", vult Smulders aan. 

Samen met vrijwilligers en professionals wordt het kunstwerk vervolgens gerealiseerd in het Odapark. "De tekeningen en knutselwerkjes bouwen wij om tot een robuuste sculptuur. Een fantasierijk bouwwerk, waar volop in gespeeld kan worden en dat als kunstwerk te bewonderen is", zegt Smulders.

Om de benodigde materialen aan te kunnen schaffen, is het Odapark een crowdfunding gestart. Die actie loopt tot 11 juli. Meer informatie op https://www.odapark.nl/activiteit/crowdfunding-campagne/

 

Foto
Odapark