facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
mei 18, 2022
kijk live kijk live luister live

Estafetteloop De Roparun komt ook door Venray

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer, met startlocaties in Parijs en Bremen.

Dit jaar wordt vanwege de huidige situatie rondom de coronapandemie echter een Nederlandse editie gelopen met start op vliegveld Twente op zaterdagmiddag 4 juni en finish op de Coolsingel in Rotterdam op maandagmiddag 6 juni. De afstand blijft nog wel steeds meer dan 500 kilometer. De deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een uniek evenement met een mooie missie: de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die dat het hardst nodig hebben. De opbrengst van alle teams wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan deze missie. Meer informatie over Roparun is te vinden op www.roparun.nl

Een van de meer dan 150 teams, dat van Rho-adviseurs, heeft ATV Venray gevraagd om gebruik te kunnen maken van de atletiekaccommodatie. Dit om te douchen, te eten en een beetje te rusten. Ze komen zondagochtend 5 juni om 4 uur aan, dus midden in de nacht en vertrekken dan weer om half twee ’s middags. Het team van Rho bestaat uit twee groepen van elk 4 lopers en 3 fietsers en een aantal mensen die de rustplaats verzorgen. Het is een estafette dus er is altijd iemand aan het hardlopen. De loper wordt voorafgegaan door een fietser die de route bepaald en voor de veiligheid is er ook een fietser achter de loper. De loper wordt na zo’n 1,5 kilometer afgelost door een andere van de groep. Een groep loopt zo’n 55 kilometer in vijf uur en wordt daarna afgelost door de tweede groep. De eerste groep kan dan gaan naar de accommodatie van ATV Venray voor de nodige voeding en rust. Het team van Rho bestaat in totaal uit 25 personen. ATV Venray stelt graag de accommodatie ter beschikking als een klein rustpunt in de zware Roparun die zo’n 55 uur (no-stop) duurt.

Ook de repetitieruimte van de Zangers van Sint Frans wordt belangeloos beschikbaar gesteld als verzorgingspost voor een team.

Omroep Venray zal tijdens de speciale uitzending rondom Het Meerdaags Wandelevenement ook aandacht besteden aan de RopaRun.

Aanvullende informatie

  • Datum: zondag 05 juni 2022
  • Tijd: 04.00 uur tot 14.00 uur
  • Bron foto: Logo Roparun