Nieuwsoverzicht Ysselsteyn

Opening seizoen museum De Peelstreek in Ysselsteyn

zaterdag 21 maart 2015, 16:14

Met de lente in aantocht opent museum De Peelstreek in Ysselsteyn haar deuren op zondag 29 maart. Zij doet dat die dag met een aantal demonstraties van oude ambachten. Zo zijn er demonstraties van bijenkorven vlechten. Een korvenvlechter laat zien... »

Erepenning Unie van Waterschappen voor Jan Classens

woensdag 18 maart 2015, 11:30

Tijdens de afscheidsbijeenkomst van het algemeen bestuur ontving bestuurslid Jan Classens de zilveren erepenning van de Unie van Waterschappen uit handen van voorzitter Toine Gresel. Jan Classens, portefeuillehouder waterbeheer bij Waterschap Peel... »

Zeven nieuwe bands voor Jera On Air 2015

vrijdag 13 maart 2015, 15:00

Liefst zeven nieuwe namen zijn door de organisatie van Jera On Air toegevoegd aan het toch al indrukwekkende programma. Het Ysselsteynse festival, verzekerde zich van de komst van onder andere Chelsea Grin, Chunk! No, Captain Chunk, No Turning Back... »

Martin Houben verrast bij afscheid

donderdag 5 maart 2015, 23:41

Op de Algemene ledenvergadering van de LLTB vakgroep Varkenshouderij is afscheid genomen van Martin Houben. De Ysselsteyner nam na 12 jaar bestuurder te zijn geweest bij de vakgroep varkenshouderij afscheid van de vakgroep. Hij werd door LLTB... »

Frans van der Pas op Vertelfestival Kinderboerderij Hagerhof

donderdag 5 maart 2015, 15:55

Op 20 maart is het Wereldverteldag. Wereldwijd worden in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats verhalen verteld. Het thema van 2015 is ' Wensen' . Kinderboerderij Hagerhof in Venlo organiseert samen met Bel-Arte en Bibliotheek Venlo op ... »

Toegangsweg Raceway Venray verhard

donderdag 5 maart 2015, 11:31

De bezoekers aan Raceway Venray in Ysselsteyn kunnen in het nieuwe autosportseizoen over verbeterde toegangsweg het circuit aan de Peelweg bereiken. De gemeente Venray, de provincie Limburg en circuiteigenaar Harry Maessen hebben de handen ineen... »

Eerste Vriendendag Stichting Vrienden van Ysselsteyn

dinsdag 24 februari 2015, 22:00

In 2013 is de stichting `Vrienden van Ysselsteyn´ opgericht. Het doel van de stichting is: De Duitse oorlogsbegraafplaats en het internationale educatieve ontmoetingscentrum (JOC) in Ysselsteyn financieel en moreel te steunen in haar werk. De... »

Internationale Rode Handen Dag ook in Ysselsteyn

donderdag 12 februari 2015, 23:56

Donderdag 12 februari was het Internationale Rode Handen Dag, de dag dat wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor alle kindsoldaten. Het JOC in Ysselsteyn vraagt tegelijkertijd samen met Save the Children, UNICEF, en andere organisaties op te komen... »

'International Red Hand Day’ ook in Ysselsteyn

vrijdag 23 januari 2015, 17:27

Donderdag 12 februari is de ‘International Red Hand Day’; de dag waarop men wereldwijd aandacht vraagt voor alle kindsoldaten. Op het Educatieve Jeugd Ontmoetings Centrum in Ysselsteyn, bij de Duitse militaire begraafplaats, zal er dan tijdelijk de... »

Reuzekluut 2015 voor Mart van Hoof

woensdag 21 januari 2015, 23:13

De Reuzekluut 2015, de hoogste vastelaovesonderscheiding in het Piëlreuzenrijk, wordt dit jaar uitgereikt aan de heer Mart van Hoof. De uitreiking vindt plaats op zondag 8 februari in de Smelehof om 13.11 uur. Iedereen krijgt dan de gelegenheid om... »

Inhoud syndiceren