Nieuwsoverzicht Ysselsteyn

Ook een zes weken oude baby op Duitse Begraafplaats in Ysselsteyn

woensdag 4 mei 2016, 20:00

Op de Duitse Begraafplaats in Ysselsteyn blijkt ook een zes weken oude baby te liggen. Johannes van Lent overleed op 1 april 1945 na de bevrijding van het zuiden van Nederland in Kamp Vught, waar zijn moeder vastzat op verdenking van ongeoorloofde... »

Gecontroleerde auto zet politie op spoor van hennepkwekerijen

zaterdag 23 april 2016, 08:58

Het controleren van een auto zette de politie de afgelopen week op het spoor van diverse hennepkwekerijen in de regio. Naast dat in de auto met aanhanger een grote hoeveelheid hennep werd aangetroffen, stuitte de politie op wietkwekerijen in... »

Debby Petter geeft unieke theatervoorstelling in Ysselsteyn en Overloon

vrijdag 15 april 2016, 15:45

Op vrijdag 22 april speelt voormalig nieuwslezeres bij het NOS Journaal en actrice Debby Petter de indringende solovoorstelling 'Ik ben er nog' op bijzondere (buiten) locatie, de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn. De voorstelling gaat... »

Ernstig ongeval in Ysselsteyn

vrijdag 1 april 2016, 07:52

Rond 6.40 uur zijn op de Deurneseweg (N270) in Ysselsteyn een auto en een motor met elkaar in botsing gekomen. De motorrijder raakte hierbij zwaargewond. Meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter (de Lifeliner 3) werden hierbij... »

100 jaar Via Venray

dinsdag 29 maart 2016, 09:49

100 jaar Via Venray. Onder deze titel opent museum De Peelstreek uit Ysselsteyn op zondag 3 april het nieuwe museumseizoen. De opening zal dit jaar in het teken staan van het feit dat het 100 jaar geleden dat de weg Venray Deurne verhard werd met... »

Uitkijktoren en natuurleerpad in de Paardekop

vrijdag 25 maart 2016, 10:51

Natuurgebied de Paardekop in Ysselsteyn tot boven de boomtoppen verkennen? Dat kan binnenkort, vanaf een uitkijktoren van achttien meter. Ook wordt er in de Paardekop een nieuw natuurleerpad aangelegd, waar liefhebbers spelenderwijs meer over de... »

Duitse begraafplaats Ysselsteyn in het NOS Journaal

woensdag 24 februari 2016, 20:23

Het NOS Journaal had woensdag in de uitzending van 18.00 uur de Duitse begraafplaats Ysselsteyn in de uitzending. Aanleiding was een onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) over dat mensen langer door moeten... »

Onbegrijpelijk besluit college leidt tot tik op de vingers vanuit gemeenteraad

woensdag 24 februari 2016, 14:09

Het besluit van het college om het bestaande plan rondom de herinrichting van het Lovinckplein in Ysselsteyn terzijde te schuiven, stuitte dinsdagavond op hevig verzet vanuit de gemeenteraad. De gemeenteraad sommeert het college dan ook het reeds... »

Uitgebrande vrachtauto met drugsafval gevonden in Ysselsteyn

zondag 7 februari 2016, 21:39

De brandweer van Venray moest zondag aan het begin van de avond in actie komen op de Ossendijk in Ysselsteyn. Hier werd eerder door een wandelaar een uitgebrande vrachtauto met drugsafval gevonden. Die meldde dit aan de politie. De vrachtwagen was... »

Dorpsraden willen statushouders huisvesten in leegstaande huizen particulieren

dinsdag 2 februari 2016, 16:19

De dorpsraden in de gemeente Venray maken zich sterk voor het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning in de dorpen. Dat werd duidelijk tijdens het dorpsradenoverleg van afgelopen maandag. ‘’We willen die mensen een kans geven goed... »

Inhoud syndiceren